4 ägg
Lägg vetemjölet i en hög på bänken och forma en grop i mitten
10 minuter
Lägg sedan degen kallt i minst
30 minuter
innan det är dags att kavla ut den
1 liter
vatten kräver 1 msk salt. När vattnet kokar ordenligt lägg då i pastan och koka den i ca 1-2 minuter lite beroende på tjockleken. Smaka på den, den ska vara al dente dvs ha tuggmotstånd men inte smaka deg/mjöl. Häll sedan av vattnet från pastan och servera den genast.
Pastan jag använder är färskpasta som är butiksköpt. med att sätta på en stor kastrull med saltat vatten till pastan så att det är varmt när det är dags att koka pastan
Serevera medfärskpasta, parmesanost & oliver. Bästa osten och färsk fettuccine. Servera med en god parmesanost (parmigiano reggiano) , grissini och fyllda oliver
Vegetariska pastamed massor av härliga champinjoner, vitlök och lite hetta. Nu var det ett tag sen vi hade pasta här hemma så det fick bli detta häromdagen
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen medpasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Börja med att sätta på vattnet till pastan och koka pastan enl anvisning på förpackningen. Servera kycklingröran på pastan och riv eventuellt lite mer pecorino ost över det hela
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.