Färsk pasta med krämig vitlökssås
Skolkocken
Skolkocken
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner)
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 ägg Lägg vetemjölet i en hög på bänken och forma en grop i mitten
  • 10 minuter Lägg sedan degen kallt i minst
  • 30 minuter innan det är dags att kavla ut den
  • 1 liter vatten kräver 1 msk salt. När vattnet kokar ordenligt lägg då i pastan och koka den i ca 1-2 minuter lite beroende på tjockleken. Smaka på den, den ska vara al dente dvs ha tuggmotstånd men inte smaka deg/mjöl. Häll sedan av vattnet från pastan och servera den genast.
  • 4 portioner
  • 3 vitlöksklyftor
  • 15 gram smör
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 msk kycklingfond
  • salt och svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.