Jag väljer i princip alltid samma rätt – nämligen thai red curry med kyckling. Jag äääälskar thaimat och det blir en hel del hämtmat i perioder när det är fullt upp med annat
Idag blev det ännu en dag i asiatiskt tema när vi gjorde en gryta vi döpt till Chicken thai red curry som bland annat har kokosmjölk, thai red curry och även jordnötssmör i sig vilket blev en perfekt kombination
Vill du ha eldigare currypasta så som thailändarna ofta lagar den behåller du fröna på chilin. Smaklig måltid önskas med vänliga (thai-) matglada hälsningar från Katinkas Kitchen
Plus att jag är mer förtjust i röd curry än grön, så tog det istället. 1 msk grön currypasta (eller röd)1 msk olja2 stjälkar citrongräs (inte de träiga delarna)750 ml kokosmjölk600-700 g kycklingfilé i strimlor på snedden2 gröna chilifrukter, urkärnade (1 liten kruka färsk koriander)1 msk farinsockerCa 20 basilikablad1 msk fisksås1 msk pressad citron2 små Äggplantor skivade på längdenStek currypastan med olja på rätt stark värme - man "mosar" ut currypastan i oljan. 1 msk grön currypasta
Tillsätt currypastan och kokosmjölken samt buljong och vatten. 1 msk grön currypasta. Fräs den färdighackade löken, tärnade zucchinin och pressade vitlöken i en kastrull med olja
Varje bit skall i passa skeden du äter med därför man äter ju med sked och gaffel i Thailand. 125 ml kokosgrädde En medelmåttig kokosgrädde och mjölk ger en medelmåttig curry så köp hög kvalitet. 2-3 msk grön curry pasta Du bestämmer hur stark du vill ha din curry, prova dig fram. En stor näve "thailändsk basilika" - Horapha Ungefär 5-7 blad per person och låt dem vara hela, hacka inte dem
Thai -. Green curry -. Vardag/Everyday. Thai Green Curry med Quorn. Oktober 20, 2016 22. 12. I dagarna har jag i samarbete med Knorr testat deras smidiga middagskit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.