12 st
squash 350 g köttfärs 1 st paprika 1 st gul lök 1 dl crème fraîche 2 tsk kinesisk soja 1 tsk salt 1 krm peppar Ugn: 200° Det här behövs till ca 4 port:Dela squashen på längden. Lägg därefter halvorna i kokande lättsaltat vatten och låt dem koka 4-5 minuter. Ta sedan upp dem och låt dem rinna av.
1 Gröp
ur det mesta av fruktköttet och hacka det. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och tärna löken.
1 Fräs
lök och paprika i lite matfett tills det är mjukt och glansigt. Ta upp det.
1 Bryn
färsen jämnt smulig i lite matfett. Tillsätt lökröran och squashköttet. Lått det puttra några minuter. Tillsätt crème fraiche, soja, salt och peppar. Låt allt puttra i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av.
1 Lägg
squashskålarna i smord eldfast form. Fyll dem med färsen. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills osten har fått fin färg. Bjud gärna kokt ris och sallad till.
Vi får se hur ofta jag hinner/orkar med att uppdatera bloggen denna vecka. Nu har nationella proven dragit igång nämligen så fokus kommer att ligga på rättning och bedömning av dessa
Det ena avlöser det andra och det är dags att börja planera för nyårsfirandet. Den juliga headern har byts ut till en med nyårstema och länkarna i listen till höger innehåller nu lite smått och gott blandat för nyårsfirandet
Skiva squashen tunt. Fortsätt att steka squashen i omgångar tills den fått färg på bägge sidor. Varva sparris med squash, tomat, lök och franska örter och krydda med salt och peppar
Share. I detta inlägg kommer ni få recept på Chili con carne med bönor och majs. Vi kör Viktväktarnas matkasse (adlink) från City Gross varannan vecka och vi är otroligt nöjda
Pensla insidan på squashen med olja och strö över flingsalt. Fräs squash, svamp och tomater på medelvärme i en stekpanna med olja på tills svampen får färg
Dela squashen och ta ut kärnhuset. 300g köttfärs1 ask färdig tärnad bacon1 pressad vitlöksklyfta1/2 dl het chilisås1 msk soya1 msk hackad timjanSalt o peppar2 squashRiven smakrik ostGör så här. 2 squash
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.