Färsfyllda squash
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st squash
  • 1350 g köttfärs
  • 11 st paprika
  • 11 st gul lök
  • 11 dl crème fraîche
  • 12 tsk kinesisk soja
  • 11 tsk salt
  • 11 krm peppar
  • 12 st squash 350 g köttfärs 1 st paprika 1 st gul lök 1 dl crème fraîche 2 tsk kinesisk soja 1 tsk salt 1 krm peppar Ugn: 200° Det här behövs till ca 4 port:Dela squashen på längden. Lägg därefter halvorna i kokande lättsaltat vatten och låt dem koka 4-5 minuter. Ta sedan upp dem och låt dem rinna av.
  • 1 Gröp ur det mesta av fruktköttet och hacka det. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och tärna löken.
  • 1 Fräs lök och paprika i lite matfett tills det är mjukt och glansigt. Ta upp det.
  • 1 Bryn färsen jämnt smulig i lite matfett. Tillsätt lökröran och squashköttet. Lått det puttra några minuter. Tillsätt crème fraiche, soja, salt och peppar. Låt allt puttra i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av.
  • 1 Lägg squashskålarna i smord eldfast form. Fyll dem med färsen. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills osten har fått fin färg. Bjud gärna kokt ris och sallad till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.