1 ägg
2-3 msk aivar relish (vi hade mild men det är ju en smaksak)
1 knipplök
utan skaft
1 tsk
kryddblandning av chilityp (vi hade en bruchetta kryddmix som innhöll torkad chili, vitlök, tomat och basilika) Färska kryddor går så klart också bra kan man tänka ;)
Bryt brödet i mindre bitar och lägg i en bunke tillsammans med mjölken, låt brödet bli mjukt. Finhacka den gula löken och tillsätt den tillsammans med övriga ingredienser
Servera med potatis eller ris och broccoli eller någon sallad. Vispa ihop grädde, aivarrelish samt blanda ner persiljan och häll blandningen över fisken
Nu är jag dock tillbaka för att bjuda er på ett vardagsvänligt recept på färsbiffar. Jag hoppas att ni haft både en bra jul och en bra start på det nya året, för mycket har hunnit hända sedan jag sist delade med mig av något recept här på bloggen
Skär osten i små bitar och blanda med färsen. 5 st gurka 2 dl grekisk yoghurt 1 st vitlöksklyfta salt peppar 1 msk olivolja Servera med. Forma färsen till 6–8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är klara. 1Servera med klyftpotatis, och en sallad med tomater, oliver och rödlök
Är jätte glad för att det äntligen finns en tidning med enbart vegan och rawfood-recept. Och precis som jag gått och tänkt ett tag att jag måste försöka göra egen Ajvar Relish, för det är ju så gott och borde bli ännu godare hemmagjord
Ingredienser Portioner. 4 400 g köttfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 1/2 msk potatismjöl 1 dl mjölk 1 burk krossade tomater (à 400 g) 1 dl mellangrädde 1 tsk soja smör till stekning Till servering basilika eller persilja hackad rödlök oliver pasta, couscous eller potatis Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.