Se där en krämig och god sås på ett kick. De soltorkadetomaterna plockade jag från en av byttorna medmarinerade grönsaker och tillbehör, där man hittarmarineradevitlöksklyftor, oliver, kronärtskoka m
Till dagens lunch blev det denna krämiga maträtt. kycklingpastamedsoltorkadetomater och spenat. Eftersom jag integillar sås som är gjord på matgrädde så gör jag minmed matyoghurt och lite matgrädde
Det är något riktigt, riktigtsvulligtikombinationenmed pasta, fetaost, soltorkadetomater och en så där riktigtkrämig sås som man bara får när man kombinerartomatmed grädde eller crême fraichè
Allt som är krämigt och därmed också onyttigt uppskattas av mig, hur kan det komma sig. Visst, jag kan också tycka att nyttigaretomatbaserade såser är goda, men gräddigt och krämigt slår det mesta
IngredienserPortioner. 4 4 port ris 600 g strimladkycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkadetomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg tilliinköpslistan Trött på att irra runt ibutiken
Strimla de soltorkadetomaterna och lägg i stekpannan tillsammansmed löken och vitlöken. Finhacka lök och fräs den i smör i en stekpanna tillsammansmed den pressade vitlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.