Häll över till kastrullen medfärs. ½ kruka färskbasilika, grovhackad (eller klippt). Fräs färsen (utan vare sig olja eller matfett då färsenfrigör fett under stekning) tills den nästan är genomstekt
Rostadlök, går att köpa färdigti de flesta matvarubutiker, men en gemensam nämnare för dem är att de oftast är ganska smaklösa och dessutom tillverkademedindustriell palmolja
Hetta upp en liten kastrull med olja, börja med att lägga i en lökbit, när det börjar bubbla och knäppa lägg ner en handfull (vifriteradei två omgångar) - när löken är gyllene, fiska upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper
Mednötfärsblir köttbullarna lite torra och faller lättare isär. Jag tycker att resultatet blir bättre ochsaftigare när man använder blandfärs än när man gör köttbullar av nötfärs
Färsen har här formats tillbiffarmedviltkryddoroch örter. Biffarna serveras medmedugnsrostade rotfrukter, klyftpotatisoch kantarellsås medrostadlök som god frasigtopping
Hacka basilikanoch lägg den i skålen tillsammansmedolivolja, salt och peppar. Skär tomaterna och avokadon fintoch lägg i en skål tillsammansmedrödlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.