Curry och färs är inte så ofta vi blandar här hemma, även om det faktiskt är riktigt gott. Dessutom grädde, mango chutney och sambal oelek, vad kan gå fel, liksom =)4 pers400 g blandfärs1 gul lök, hackadsalt och grovmalen svartpepparTäcke
Idag åt vi en god gryta till middag, Färs bourguignon. Färs bourguignon500 g älgfärs 1 st gul lök 4 st vitlöksklyfta 2 st morot2 st blekselleri, stjälkar 2 msk rapsolja 4 msk oxfond, koncentrerad, med rödvin 5 dl vatten 4 msk syltlök timjan, torkad timjankvistar, färska 1 st sidfläsk, skiva 20 st champinjoner2 msk kinesisk soja salt och peppar2 dl rödvin Skala och hacka lök, vitlök och morot
Sommarvärmen håller i sig. Fetaost och vattenmelon tycker jag är en härlig kombo i en sallad. och passar super varma dagar till t ex grillat eller kallskuret
Koka riset. Bryn köttfärs och svamp i stekpannan, krydda med salt och peppar. Skölj och skär purjolöken i skivor, ha i den i pannan och fräs ihop med färs och svamp, lägg i buljong tärningen och slå på vatten och grädde
Får börja med att säga att bilderna inte gör rätten rättvisa. Så, nu var det gjort. När jag fyllde 25 år, alltså inte länge sedan alls, ordnade jag och mina vänner en stor fest
Måste tipsa om den här goda rätten som vi lagade i söndags, blev så gott. Har det i matlådan idag och längtar mig tokig efter lunchen, ja, mer än vanligt alltså
Blev väldigt lockad när jag läste Lotta Lundgrens recept på Black bean burger men istället för bröd gjorde jag sallad till och jag blötlade (i 8 h) och kokade (i 40 min) de Svarta bönorna själv istället för att köpa på konserver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.