Kommer ihåg när min mamma kokade kött i en tryckkokare, var faktiskt lite rädd när jag skulle gå förbi spisen och den stod på… trodde att den skulle explodera
Ingredienser Kålpudding Receptet är för 4 personer 500 gram älgfärs* 1 st vitkålshuvud 1 st gul lök 0,5 st röd chili Efter tycke & smak persilja Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt Efter tycke & smak svartpeppar Efter tycke & smak kokosolja (alt
Lägg ut laxskivorna på stora fat. Blanda crème fraiche, senap, vitlök och salt. Ringla lite av såsen över laxen och strö över pinjenötter, basilikablad och ost
Sommaren är slut och höstrusket är här, men då får man baka något gott och färgglatt istället. Tryck fast en remsa med aluminiumfolie på och över degkanten så den inte sjunker ner under gräddningen
Ett hett tips är att ta med sig dessa fyllda bröd som matsäck på utflykten. Linda in dem i lite folie och hetta upp dem på grillen eller över den öppna elden om det är de som står till buds
Det är så synd om henne, tar på att ha feber så länge. Kiron är snuvig fortfarande men piggare och ska få gå på skolan (herregud han missar ju så mycket i vår
Istället bjuder jag på en rätt som min käre make gjorde för ett tag sedan – en jambalaya. Och jag skrattade när jag såg bilden – jag måste nog dra ned på granatäpple – men det är ju så förbaskat gott
Jag fick Roy Fares bakbok Sweet i julklapp av Jimmys lillasyster och sen dess har jag väl bläddrat fram och tillbaka i den ungefär 100 gånger men inte tagit mig för att göra någonting ur den, men på
Glada vappen och god fortsättning påvåren. Rätterna finns redan på bloggen i registret. Bakad torskrygg med nordisk pesto, salsa och vårens första primörer
Skär av kanterna på brödskivorna och rosta. På rostbrödet lägger du. ett salladsblad, den panerade fisken, häll över lite av crème fraiche blandningen, därpå lägger du några räkor och skivade bitar av körsbärstomater, toppa med två sparris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.