Fänkålssoppa 6 port. Jag är väl kanske inte känd för att vara en vegetarian, med all rätt dessutom. Jag älskar ju allt som har med kött att göra faktiskt men det ena utesluter inte det andra, så visst kan jag äta vegetarisk
Årets bidrag från Mårtenssons till "förrätter som passar till nyårsafton" en denna ljuvligt ljusgröna fänkålssoppa, matchad med rosa räkor och några gröna spröt från fänkålen på toppen
Mild och len, mycket god faktiskt. Perfekt en söndag efter långpromenad i den vackra hösten. 2 portioner (eller 4 som förrätt)1 stånd fänkål1/2 purjolök2 vitlöksklyftor1,5 dl vitt vin1,5 dl grädde1 hönsbuljong (kan bytas mot grönsaks)4 dl vatten1/2 msk saltHacka purjo, fänkål och vitlök, fräs med smör i en kastrull tills det börjar mjukna, men akta så det inte bränns
Hacka löken. Fräs den i smör i en kastrull tills den är mjuk. Slå på buljong och vitt vin. Skär fänkålen i mindre bitar, lämna det grövsta längst ner på fänkålen
Rosta fänkålsfrön i en torr stekpanna. Mortla fröna och fräs dem tillsammans med fänkål,vitlök,selleri, lök och lagerblad i smör tills grönsakerna har mjuknat
Skala och hacka lök och vitlök. Dela fänkålen och skär bort rotstocken. Strimla fänkål och savojkål. Fräs lök, vitlök, fänkål och savojkål i gryta med olja utan att det tar färg
Jag tror att vi har beskrivit vår lilla fadäs med 3 kilo inköpt grönmögelost strax före jul. Nå det är gott, men sitta och äta grönmögelost morgon middag och kväll kan bli litet i mesta laget
Jag har berättat om den fantastiska fänkålssoppan som jag åt på Tammsvik för litet sedan. Rostad Fänkålssoppa1 kg fänkål, skuren i mindre delar 1 gul lök, hackad 2 vitlöksklyftor, finhackad 3 msk olivolja 8 dl vatten 2 kycklingbuljongtärningar3,33 dl vitt vin 0,5 tsk torkad timjan 1,5 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar Topping
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.