Fyllning. Låt kräftorna rinna av noga och pressa ur vätskan. Hacka kräftor och lax. Blanda kräftstjärtar, lax, crème fraiche, majonnäs, dill och citronpeppar
Skär smördegen i 6 fyrkanter. Lägg fyrkanterna på en plåt med bak-plåtspapper. Vik upp en kant runt om. Nagga bottnen med en gaffel och pensla med uppvispat ägg
Först ut är förrätter. Tillbehör. Stek på bägge sidor tills den är genomstekt och ser frasig ut. Grillade tortillasnibbar med västerbottensost och kalixlöjrom
Vispa crème fraichen hårt. Blötlägg och smält gelantinbladen enligt förpackningen. Blanda i det i crème fraichen ihop med hackade räkor, hackad lök och örterna
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Gubbröran t ex passar att servera på midsommarfesten, kräftskivan eller påskfesten, då det oftast är fisk och skaldjur på menyn, medans en het tomatsoppa däremot passar bättre på halloweenfesten, när det är ruggigt och kallt ute och man gärna vill ha något värmande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.