Födelsedagstårta
Milda.se
Milda.se

Födelsedagstårta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 1 msk Milda flytande margarin
  • till formen
  • 1 msk vetemjöl
  • till formen
  • 225 g Milda mat- och bakmargarin
  • 25 dl Milda flytande margarin
  • 25 dl socker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 5 tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 100 g flagad mandel
  • 5 dl Milda Visp
  • 2 msk socker
  • 250 g av säsongens bär och frukt i bitar
  • ev. godis och strössel till garnering

Beskrivning

    Sätt ugnen på 160°C. Smörj och mjöla en rund bakform med avtagbara kanter (26 cm).

    Vispa margarinet och sockret tills det är vitt och poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget.

    Sikta ner mjöl, salt och bakpulver i smeten, blanda försiktigt. Häll ner smeten i formen, grädda näst längst ner i ugnen ca 35-40 minuter. Tag ut kakan och låt svalna.

    Rosta mandeln i en torr het stekpanna tills den får en gyllenbrun färg.

    Vispa Milda Visp tillsammans med sockret.

    Dela botten i två delar och fyll med en tredjedel av vispen och hälften av bären och frukten. Lägg den andra delen över och täck hela kakan med resten av vispen.

    Täck kakans sidor med den rostade mandeln. Garnera tårtan med frukt, bär och eventuellt godis och strössel.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.