1600 g
färskpotatis 1,5 dl gräddfil 1 msk dijonsenap 0,5 tsk flytande honung 2 msk finriven pepparrot 1 citron, rivet skal flingsalt och grovmalen svartpeppar, efter smak 1 rödlök, liten 2 dl cocktailkapris ev. mer finriven pepparrot till serveringTvätta potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av potatisen och låt den svalna något i en bunke. Skär eventuellt potatisen i mindre bitar. Rör samman gräddfil, senap, honung, pepparrot och citronskal. Krydda med salt och svartpeppar. Rör ner dressingen i den varma potatisen och blanda ordentligt. Strimla rödlöken och fördela den tillsammans med kapris på toppen, samt eventuellt mer riven pepparrot.
Täck med plastfolie, låt salladen stå och gotta sig i kylen en stund innan servering. Supergod och superkrämig potatissallad som passar perfekt att serveras vid de allra flesta rätter
lite matfett till att smöra formen med. Jag läser ganska många amerikanska matbloggar och har märkt att gratinerat potatismos verkar vara ett ganska vanligt tillbehör där borta
Tryck till med sked eller gaffel. Häll över olja, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
på citronsaftoch olja, blanda väl och smaka sedan av med peppar och. Lägg i en bunke och strö över. Har du färsk mynta hemma är den perfekt att strimla och ha i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.