Färskafikonmed gorgonzola och honungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getost och färskafikon på en frasig smördegsbotten
Baconstekta dadlar med fetaost, färskafikon och knäckesticks. Fetaost, fikon och dadlar på fat. Het apelsinkyckling med purjocouscous, recept hittar ni här
Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Just nu är fikonen så fina och helt oemotståndliga, så det hade jag ett par hemma. Ta bort stjälken på fikonen och skär ett kryss i toppen på dem, inte allt för långt ned (insåg jag
Dela två av fikonen i två delar. Skiva de återstående fikonen. Stek fikonskivorna i ankleverfettet. Lägg upp leverskivorna, fikonskivorna och de delade fikonen på varm tallrik
Sikta över florsocker och dekorera tårtan medfärskafikon, skurna i kvartar. Färskafikon. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 23 centimeter i diameter. 6 st färskafikon
Det ni ser på tallriken är ugnsrostad sötpotatis som serveras tillsammans med en uppvispad ricotta (för att den blir så mycket krämigare och godare om man vispar den), färskafikon och pistagenötter
Vilken tur att man hittar färska goda fikonen i Sverige nu också. Tänk om jag hade bott i Barcelona och kunnat handla dessa färska fina råvarorna de har där varje dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.