Riktigt god potatissallad som en kollega gör på jobbet. Man får testa sig fram tills det smakar bra =)tärnad potatiskaprishackad rödlök eller strimlad purjolökgrovkornig senap (någon matsked)hälften gräddfil hälften creme fraichesalt och peppar
Toppa sen med räkor, ägg, rödlök, pepparrot ochdill. Bottna ett fat med potatisen och salta lätt. Bryn smöret precis före servering i en kastrull eller stekpanna och fördela smöret över salladen
Igår blev det en potatissalladmed selleri, äpple ochdill. Blanda med creme fraiche och gräddfil. Det enda positiva med att pendla är väl att man bli jävligt allmänbildad
Om färskpotatisen är stor, dela i kvartar och blanda tillsammans med gulbetorna. Vispa runt med gaffel så att allt blandar sig och häll sedan över potatisen och gulbetorna
Toppa med ytterligare några tomater, lök, oliver samt färska örter. På morgonen gick vi till den lilla närbutiken och köpte färska frallor och småyoggi i små plastbyttor
En fräsch, god och krämig dressing som förhöjer vilken sallad som helst. Den mättar och ger även massor av hälsosamt fett och protein från cashewnötterna
5 kg delikatesspotatis 4 rödlökar med blast 3 färska vitlökar, med blast (eller 1 knippe ramslök) 2-3 l körsbärstomater 0,5 l dill, hackad 5 l små spenatblad peppar basilika. dressing5 dl olivolja 2,5 dl äppelcidervinäger 10 msk honung 4 citroner, rivet skal av (eller trädgårdssyra) salt peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.