På med locket. Trackback Kryddig grönpeppar köttfärslimpa. Servera med något gott tillbehör. 1 kg nötfärs3 msk kalvfond2 ägg1 stor gul lök (finhacka)1 msk tomatpuré1,5 msk sambal oelek0,5 burk grönpeppar i lagVitpeppar, svartpeppar, aromat (eller salt)Blanda alla ingredienserna i en stor bunke
Vi får se hur ofta jag hinner/orkar med att uppdatera bloggen denna vecka. Börja med att strimla lövbiffen och lägga den i en stor skål tillsammans med soja, fond och pressad vitlök
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 500 g brysselkål 3 morötter ca 600 g tunnskivad kotlett 1/2 msk olja salt peppar 2 dl smetana 1 dl mjölk 1 msk senap 1 tsk dragon Lägg till i inköpslistan
Arbeta färsen väl med salt, svartpeppar, äggulor och grädde. Vänd biffarna i krossad grönpeppar. Stek biffarna i fett på medelstark värme tills de är genomstekta eller har en rosa kärna
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris (gärna basmati) 1 gul lök ca 500 g nötfärs 1 tsk olja 1 krm kanel 1 tsk spiskummin 1 tsk sambal oelek 1/2 dl tomatpuré 1 köttbuljongtärning 400 ml kokosmjölk 1 msk majsstärkelse 1/2 dl vatten 3 tomater salt och peppar 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Nu är jag dock tillbaka för att bjuda er på ett vardagsvänligt recept på färsbiffar. Jag hoppas att ni haft både en bra jul och en bra start på det nya året, för mycket har hunnit hända sedan jag sist delade med mig av något recept här på bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.