Jag är väl kanske inte känd för att vara en vegetarian, med all rätt dessutom. Jag älskar ju allt som har med kött att göra faktiskt men det ena utesluter inte det andra, så visst kan jag äta vegetarisk
Årets bidrag från Mårtenssons till "förrätter som passar till nyårsafton" en denna ljuvligt ljusgröna fänkålssoppa, matchad med rosa räkor och några gröna spröt från fänkålen på toppen
Fänkålssoppamed gurkmeja och kokosmjölk. Och om du struntar i att servera med crème fraiche och fetaost är rätten till och med vegansk - bra för både kropp och planet
Fänkålssoppamed kryddstark korv och surdegschipsPortioner. Mortla fröna och fräs dem tillsammans med fänkål,vitlök,selleri, lök och lagerblad i smör tills grönsakerna har mjuknat
créme fraiche blandad med mjöl. Smaka av med salt och peppar. Fräs lök och fänkål i en gryta i ca 5 min. Häll på hälften av buljongen och låt koka i 10 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.