Nygräddade kanelbullar med ett glas varm mjölk. Det här är helt vanliga, hederliga kanelbullar, inte glutenfria eller laktosfria - eller sockerfria för den delen heller
Jag har aldrig fått en sån fin deg och så luftiga kanelbullar som med detta recept. Grädda i 225 grader i 6-7 minuter (mina som blev så stora fick jag ha inne mycket längre)
Resultatet blev verkligen KANELbullar med extra allt, Jag påstår inte att bullarna är som "vanliga" bullar, men jag påstår att de är jättegoda och ett riktigt bra alternativ för oss som inte tål gluten
Jag har ett hemligt knep som jag tar till och som ger dem det där extra. Klassiska kanelbullar med alla knep och trick som gör dem sådär bagerilikt oemotståndligt goda och perfekta
N. ä. r. j. a. g. b. k. e. f. t. d. c. p. s. å. l. i. A. L. T. I. D. o. m. u. ,. h. J. n. y. ö. x. 1. 8. 5. 0. v. (. ). ½. 2. –. G. V. 3. 7. °. C. S. H. 4. 6. K. M. U. P. -. d l. c m
Man kan säga att de är stora de formarna, så det blev 22 st megastorakanelbullar av en deg som vanligtvis blir 40 st av. Deg(50 gr jäst3 dl ljummet vatten1 msk kardemumma1,5 dl socker1 ägg150 gr smält smör10-11 dl vetemjöl specialJäs i 45 minuterTill kanelbullarna. Nu var ju formarna jättestora men tar man normalsize så blir det 40 st
Vik sedan deneg för sista gången och skär ut ca 1½cm stora bitar. Ja, fluffigt frasiga låter kanske konstigt, men just så blir de här bullarna som är som ett mellanting mellan vanliga vetebullar och wienerbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.