Extra små och fluffiga amerikanska pannkakor med äpple och kanel
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g smör + ca 4 msk smör till stekningen
  • 13 ägg
  • 12½ dl mjölk
  • 15 dl vetemjöl
  • 12 tsk kanel
  • 12½ tsk bakpulver
  • 11 tsk salt
  • 11 msk strösocker
  • 12 äpplen
  • 150 g smör + ca 4 msk smör till stekningen 3 ägg 2½ dl mjölk 5 dl vetemjöl 2 tsk kanel 2½ tsk bakpulver 1 tsk salt 1 msk strösocker 2 äpplenSmält smöret och låt svalna av. Blanda ner ägg och mjölk. Blanda samman alla torra ingredienser i en stor bunke. Vänd ner äggsmeten och vispa om noga. Smeten ska vara jämn och klumpfri. Skala och riv ner äpplena. Rör om. Låt stå och svälla i ca 10 minuter. Hetta upp en stekpanna med smör. Grädda tjocka, små pannkakor på medelstark värme. För att få dem mindre än vanliga amerikanska pannkakor, så tar du ca 2 matskedar med smet och vänd ner i stekpannan. Vänd på pannkakorna när du ser att det bubblar lite på pannkakornas ovansida. Klart!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.