11 liter
kokande vatten ½ vitkålshuvud 1½ dl solrosolja eller annan matolja 5 msk vitvinsvinäger ½ dl vatten 1 msk strösocker 2 msk oregano 2 tsk salt 1 krm finmalen svartpepparStrimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat. Lägg all salladen i ett durkslag. Koka upp vattnet och häll det över salladen. Låt rinna av! Använd nu en rymlig plastbunke med tätslutande lock och häll ner salladen. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen i en skål och slå över salladen. Blanda väl! Låt svalna i rumstemperatur. Förvara sedan i kylskåp! Hållbarhet 5-7 dagar!
Idag har vi varit hos mina föräldrar på middag och det bjöds på kålpudding. Så gott. Eftermiddagen har jag tillbringat i trädgården och snart så börjar det bli ordning
Recept ⁄ TillbehörExtragod syltad rödlök med chili och peppar. Ingredienser extragod syltad rödlök. Pinterest Extragod syltad rödlök med chili och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.