Som nummer två den här frukostveckan delar jag med mig på en smoothie på kvarg, frystabär, några droppar ekologisk honung och en äggröra med solrosskott på ett gott och grovt bröd
Skumma av och häll på väl rengjorda och varma glasburkar. Rensa vinbären noga och koka upp tillsammans med vatten, kardemumma och hälften av sockret i en tjockbottnad kastrull
Tina hallonen om de är frysta och mosa dem lätt med en gaffel, ställ åt sidan. Solen har värmt ansiktet för första gången på flera månader, och varje år när den gör det för första gången så blir man påmind om att det faktiskt kommer att bli en vår och sommar i år också
Det är ju verkligen onödigt att frakta varor över hela världen innan de hamnar på matbordet. När det gäller frukt och bär så finns det ingen säsong som överträffar sommaren
Skogens snår har bjudit påbär och gör fortfarande. ar eftersom barnen går på en uteförskola och i stort sett aldrig är sjuka, men vissa virus kan man inte skydda sig mot
Tillbaka i vardagen har jag nu testat ett nytt recept på smoothies. Gott och nyttigt. Resultatet blev riktigt gott och inte så sött som jag var rädd för att det skulle bli
Missa inte att skrapa av moset på undersidan av silen där det lätt fastnar. Äntligen gav mina havtornsbuskar en skörd med gyllene bär och jag kunde koka min egen havtornsmarmelad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.