Finhacka persiljan och riv vitlöken. Blanda alla ingredienserna till biffar i en stor skål (ej fetan). Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
Skär ryggbiffen i 3 tjocka skivor. 3. 1. Pressa vitlöken och rör ihop marinaden och lägg ner köttet. Låt det marinera medan du skivar tomat och rödlök och rör ihop såsen
Jag har nämligen marinerat dem i typiska grekiska smaker om ni frågar mig. 3 msk olja. Lägg dem i en bunke tillsammans med 3/4 av dressingen. Ugnsbaka i 30-35 minuter eller tills potatisen mjuknat och blivit gyllene. 3 msk olja
3 st tomater. Blanda samman kryddmix och vatten i en bunke. Låt det svälla ett par minuter. Blanda i köttfärsen och arbeta den smidig tillsammans med kryddblandningen
till 3-4 portioner. 3-4 portioner. Vi är numera trogna kunder till Linas matkasse. Jag tycker oftast att maten är riktigt bra och smidigheten i att få allt planerat och leverans till dörren gör att det är ett bra alternativ för oss just nu
3 skivor torrt bröd. Blötlägg brödet, i vatten (går även bra med rött vin om det finns) krama ur vätskan, smula det och blanda med de andra ingrediensern till biffar
Blanda den grekiska yoghurten med riven vitlök och gurka. 3 tsk kummin. 3 msk pofiber. Grilla i ca 3 minuter på varje sida, beroende på grillens värme. 3 dl grekisk yoghurt. 3 st vitlöksklyftor. 3 tsk kummin. 3 msk pofiber. 3 dl grekisk yoghurt. 3 st vitlöksklyftor
Skala och tärna potatisen i 3x3 cm kuber. Vänd runt och lägg sen i en ugnsform och rosta i 30 minuter tills potatisen fått fin färg. 3 klyftor vitlök, rivna. 3 dl grekisk yoghurt. Potatis 900 g mjölig potatis 3 klyftor vitlök, rivna 1 msk oregano 1 citron, rivet skal och saft 1 dl olivolja salt. Tzatziki 3 dl grekisk yoghurt 0,5 gurka 1 tsk salt 1-2 klyftor vitlök, rivna 2 msk olivolja peppar
13 kvistar rosmarin. 13 dl riven lagrad cheddar, västerbotten eller annan smakrik ost. 1Kycklingspett2 stora klyftor vitlök 3 kvistar rosmarin 2 msk olivolja 1 citron, saft och rivet skal från 2 krm chiliflakes salt och nymalen svartpeppar 500 g urbenad kycklinglårfilé 2 röda paprikor 1 zucchini grillspett. 1Potatisgratäng med fetaost, ca 50 min1400 g mjölig potatis 5 stora klyftor vitlök 1 rejält knippe persilja 200 g fetaost gjord på får- eller getmjölk 75 g smör 5 dl grädde 7 dl standardmjölk salt och svartpeppar 3 dl riven lagrad cheddar, västerbotten eller annan smakrik ostMarinerade kycklingspett. Skär zucchinin och paprikan i mindre bitar (så pass stora att de blir klara samtidigt) Lägg ner allt i marinaden, blanda runt noga och låt marinera i ca 30-40 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.