jag måste ju alltid göra ngt extra till så då blev det den här lilla exotiskafruktsalladen. Till fruktsalladen kan man välja vad man vill ha, jag tog mango, papaya, kiwi, sharon, passionsfrukt och pressade färsk lime över
Fruktsallad med exotisk grädde och rostad kokos. Exotisk grädde. Vädret just nu lockar mer till att äta något varmt till fika, men när solen skiner och det är varm och gott är en fruktsallad alltid rätt
Till efterrätt gjorde jag en fruktsallad på bla ananas och mango, de var super söta och saftiga så passa på att köpa nu när det är säsong för dessa frukter
För att göra cheesecakens botten. Blanda kexsmulorna med det smälta smöret och tryck in blandningen i botten av en 20 centimeters kakform med löstagbar botten
Skär filén i ca 2 cm tjocka skivor. Banka ut dem till platta biffar. Krydda med salt och peppar. Stek köttet i lite matfett tills det har fått fin färg
Ugn 175º. Klipp baconen i mindre bitar och knaperstek den. Låt sedan rinna av på hushållspapper. Skär ytterfilén i ca 1 cm breda skivor och stek dem i matfettet, ett par minuter på varje sida (det ska inte bli färdigstekt
Här har jag bytt ut bananen mot ananas och mango och fått en exotisk variant. Exotisk Flygande Jakob. Flygande Jakob är en riktig klassiker och med färdiggrillad kyckling och färdigkokt ris i en gratäng är det en perfekt rätt på en fredag efter en tröttsam arbetsvecka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.