Inte för att Najni har för vana att köpa färdigriven ost, men just i detta recept passar den förvånande nog alldeles utmärkt, då den bidrar med en smaskig seghet som annars kan vara svår att åstadkomma i Lchf-bakverk
Jag har gjort ett chokladpaj skal denna gången fyllde jag med choklad proteinpudding och grädde men man kan ju fylla skalet med bra grädde och bär om så önskas
och tydliga bokstäver så lchf- gänget hittade sin tårta på festen. Jag var bjuden på 40års/ halloweenfest och tårtor var min present den vanliga tårta var enkel med på lchf biten ville jag ha något nytt så jag hittade på denna hasselnötbotten som jag fyllde med chokladmousse och toppade med grädde och för att få halloween stuk blev det röd karamellfärg med i dekoren
300 g sockerfri mörk choklad (jag använder Cloettas, finns i godisavdelningen i din matbutik)100 g sockerfri mjölkchoklad (Cloettas också)200 g smör2 dl vispgrädde2 msk creme fraiche 3 dl grovhackade nötter (ex valnötter och mandlar)Ev lite kryddor ex kanel och lite saltBörja med att rosta nötterna i en torr stekpanna, ev med kryddor
Detta är min variant på chokladmousse som jag tycker är enkel och blir så krämig så den kanske skall kallas kräm istället för mousse ,gott blir det i alla fall
Just nu avnjuter vi pannacottan med ljuvliga björnbär från mina föräldrars trädgård. LCHFPannacottaIngredienser 4 dl vispgrädde 1 msk sukrin melis 1 msk vit sirap 0,5 tsk vaniljpulver 1 tsk gelatinpulver 1 msk vatten 1 dl smetana Gör så här Låt gelatinpulvret svälla i vattnet
Ingredienser. 2 dl vispgrädde1 dl mascarpone1,5 gelatinblad1 vaniljstängerGör så här Häll grädden i en kastrull Tillsätt gelatinet Skrapa ned vaniljstängerna Koka upp och koka sen vidare på svag värme i ca 15 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.