Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Vispa ihop ägg och kokossocker. Nu har jag samlat i hop mig till att dela med mig av ett tidigare utlovat recept på de något nyttigare kärleksmums jag bakade i förra veckan
Smält kokosoljan och vispa ihop det med lönnsirapen och vattnet. Resultatet blir ett saftigt, rustikt och glutenfritt bröd, fyllt med nötter, frön och havregryn
ett udda gäng med udda människor. som med gigantiska udda maskiner. ett recept om dagen. låter väl spännande med yankees som tultar runt i hängseljeans och tuggar shag och letar guld
Pensla bröden meduppvispat ägg och strö över sesamfrön. Jag kan nästan hålla med (men blygsamhet och en tendens till överdriven självkritik gör att jag inte helt håller med min man), för jag gillar den blå formen jag köpt på Åhléns
Sätt spisen på medelhög värme och vispa ständigt så att röran blir jämn och fin. Mackorna fungerar perfekt till lördagslunch med en öl och snaps, men även som ett matigt tilltugg att bjuda middagsgästerna på i väntan på middagen
Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Så krångligt om det hade varit copyright på matrecept, allt som är gott vill man ju dela med sig av till så många som möjligt (tjänar inget på detta matbloggande, pot marigolds drivs istället av "kan" och "vill")
Arbeta degen i maskin eller med elvispens degkrokar tills den känns smidig. Dinkelrutor med morötter, 16-20 rutor50 g jäst4 dl ljummet vatten4 msk olja2 msk sirap2 tsk salt250 g keso200 g finrivna morötter2 dl solroskärnor1 dl linfrö5 dl fullkornsdinkel6-7 dl vetemjöl specialLös jästen i vattnet. Dinkelrutor med morötter, 16-20 rutor
Vispa ihop det med vattnet i en degbunke. Täck bunken medett lock, en kökshandduk eller plastfolie. Jag ville servera ett gott bröd till de smaskiga auberginerullarna, som ni fick recept på igår, men vi hade inte något passande bröd i frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.