Vik ihop och fäst med en tandpetare eller grillspett. På tal om gäster så blev jag påmind om ett uttryck från min barndom, som jag nästan hade glömt bort (av Kim som är en av mina medtävlande i ÅHK 2011). 4 st stora skivor lövbiff~75 g ölkorv eller liknande, hackad2 små squash, skivade 4 tomater, skivade½ + ½ tsk salt ½ + ½ krm svartpeppar ett par kvistar färsk rosmarin120 g halloumi, riven (jag hade en på 250 g och så stekte jag resten i bitar)Sätt ugnen på 225°
Hittade ett recept på Jennys matblogg på kalljästa frallor. (Jag lät frallorna stå ett längre tag). Köpte det då jag skulle julbaka och blev nog ett paket efter det
Ett underbart tips på en snabb och enkel rätt, men såååå. Lycka till och låt smaka tillsammans med ett stort kallt glas vatten med is och en skiva citron mums filibaba
Ja och ett nytt litet recept jag "hittade på "för någon helg sen när vi skulle ha nått gott att äta. Skär ned löken och paprikan och lägg det i pannan tillsammans med champinjonerna , och pressa ned vitlöken fräs detta en lite stund
Förutom att du kan dela med dig av både skördad rabarber och kan dela din planta och ge till någon annan som vill ha en planta i sin trädgård finns ett till tips, för dig som inte riktigt vet vad du vill göra med all denna syrliga härlighet
Det här var en enkel och smidig, het kikärtsgryta som blev klar i ett nafs. Det var tur det, för hela den angivna mängden hot sauce skulle nog ha bedövat mina smaklökar (jag gillar stark mat men jag gillar inte om när den är så starkt så att hettan tar bort alla andra smaker)
Och vill man så kan man prova med ett glas vitt till (ja, kanske inte i skidbacken dock). Men ett inte alltför syrligt vin med bra blommighet och generös melonfrukt ger ett bra lyft
Så länge som ett år har den fått stå och vänta på sin tur att visa sig här. Det här var verkligen ett helt nytt sätt för oss att äta matjessill på men ack så god
Bara ett litet tips på en vanlig lördag. Gårdagens middag blev en fullträff, galet gott. Kycklingfilè kryddad med peppar och Santa Marias chicken & steak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.