Det här är min mormor och morfar i ettnötskaloch därmed min barndom också. I boken föreslår de att man ska servera den med bär, nötter och fruktyoghurt men än en gång kör jag på med mina olika syltsorter och mjölk
Stek ett smakprov och krydda mera sen om det behövs. Eftersom helgen skulle vara fylld av bakning och kalas hade jag bestämt mej för att ha enkel matlagning
Förrätten skulle vara superenkel var tanken, men eftersom Växjö inte dignade av fetaost i bit så fick jag lägga mycket tid på att leta, vilket gjorde att på den tiden skulle jag kunnat göra en ganska avancerad förrätt
Skalaoch finhacka löken. Stöt grönpepparkorn i mortel och blanda ner dem i såsen. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Enda saken är att man får vara lite flexibel ibland ochkompletteringshandla i sin vanliga mataffär då Matsmarts utbud begränsas av vilka varor de fått in för stunden
One Pot Pasta Puttanesca ochettbra sätt att minska matsvinn. För att det är långt mycket enklare att göra maten som människor redan älskar bättre, snarare än att försöka förändra folk och få dem att gilla något de inte gör
Enda saken är att man får vara lite flexibel ibland ochkompletteringshandla i sin vanliga mataffär då Matsmarts utbud begränsas av vilka varor de fått in för stunden
Har ett vagt minne av en gymnasieincident där jag och en bekant snarrade i oss varsin enliters hink med oliver, chilifrukter och annat gött som legat till sig i preserverande vätska
Den rå kakaon är betydligt nyttigare än den som har blivit upphettad. Torkad frukt t ex aprikoser (de ekologiska är bruna och jättegoda), russin, incabär, tranbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.