Rör ut jästen med mjölken, tillsätt saltet och lite mjöl till att börja med. 5 dl standardmjölk. Smula ner jästen i en degbunke (här får min Kenwood Patissier göra jobbet) Ljumma mjölken till 37 grader. 5 dl standardmjölk
Lägg halva bärröran i botten av ettglas, halva jordnötsröran, halva bärröran, halva jordnötsröran och avsluta med några (rostade) frön eller nötter (kommer snart ett inlägg om hur man torrostar sina egna frön/nötter)
"På morgonen strax efter att jag klivit upp startar jag dagen med ett stort glas citronvatten, där hälften av vattnet är kokat kvällen före och hälften nykokt, med riven ingefära i
Det är verkligen sommaren tillvaratagen i ett litet glas. Nedan följer ett recept på en liten sats. Häll bärmassan i en silställning eller ett tyg som lagts i ett durkslag
Och vill man så kan man prova med ettglas vitt till (ja, kanske inte i skidbacken dock). Men ett inte alltför syrligt vin med bra blommighet och generös melonfrukt ger ett bra lyft
skär upp, vispa, smula och lägg i ettglas. Nu när säsongen för citrusfrukter ännu är på gång, så måste jag passa på att dela med mig ett jätte gott recept på en dunder efterrätt (jo, vi äter annat också än smoothies och efterrätter här hos oss)
Snitta lammkotletternasfettrand, krydda och stek dem hastigt på båda sidor i smöret på hög värme. Glassbomb – med jordnötter, blåbär och choklad Lammkotletter med rostad selleripuré, picklade morötter och örtsky Ingredienser 4 personer 800 g lammkotletter eller annat lammkött 1 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar 2 msk smör till stekning Selleripuré 1 kilo rotselleri 2-3 msk rapsolja 2 dl vispgrädde 100 g rumsvarmt smör salt nymalen vitpeppar Picklade morötter 2-3 stora morötter 1/2 dl ättiksprit, 12 procent 1 dl strösocker 1 1/2 dl vatten Örtsky 5 dl kalvfond av koncentrerad kalvfond eller tärning 1 stjälk färsk rosmarin en näve grovhackade basilikablad 2 msk smör vitpeppar Gör så här Puré. 800 g lammkotletter
/ 2 kalvlägg / 1 lök / 3 klyftor vit lök / smör till stekning / 2 dl torkade trattkantareller + 1 liter vatten / 3 lagerblad / 1 tsk timjan / 2 långpeppar alt ett gäng svarta pepparkorn / 1 rejäl nypa salt / 1 puck alt msk fond / 2-3 dl rött vin / 4-6 palsternackor, beroende på storlek /Lägg trattisarna i blöt i vattnet nån timme så att de blir som vanliga svampar igen
utforska och lära dig om hur du kan äta på ett sätt som är hållbart för resten av livet. ex vete, gluten, mjölkprotein, vitt socker, tillsatser, gifter)
Häll kaffet i ettglas, häll på mjölken och skeda på skummet. Värm mjölken försiktigt i en kastrull till rykpunkten (ca 65°) och vispa till ett mjukt skum. 2 dl Arla® mjölk
Ettglas Chardonnay passade fint till. Under semestern blev det mycket grillat och ett recept jag tidigare hittat hos Tant Gul (måste komma ihåg att fråga hur hon fick namnet eller hur det kommer sig att hon kallar sig så) passade jag på att testa, nämligen grillad torskfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.