Jag lade upp allt på ett stort runt fat, fetan i mitten och dadlarna runtom med varsin tandpetare i. Till detta hade jag ett block fetaost garnerat med färska fikon som jag skurit i tunna skivor samt några myntakvister
En otroligt enkel rätt att laga som efter själva rullandet sköter sig perfekt själv medan den kokar. Rullader vinner också nästan på att serveras dagen efter, så kokar man dem på en ledig dag har man sen en hel gryta full med möra fyllda rullader att ta fram efter jobbet
Efter att ha jobbat hela helgen började jag den nya veckan med att vara ledig. Lägg färsen på ett stort ugnssäkert fat och forma den till en knubbig limpa
Vi brukar ha middagar med min bästis Theresa och hennes familj, och sist de var här så var hon och hennes Patrik tvungna att påpeka att – Det var då en jävla tjat om det där fatet
Ettfat kommer lastat med smarrigaste browniesen med läcker kolaglasyr, toppade med finhackade hasselnötter, som fått rosta en stund i stekpannan för mer smak
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Resultatet blir ett saftigt, rustikt och glutenfritt bröd, fyllt med nötter, frön och havregryn. Jag vet inte hur det är för er, men för mig så hamnar mjöl överallt, det blir kladdigt och hela processen känns nervöst med allt som ska stämma med knådning, vätsketemperatur och jäsningstider
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.