Grädda bröden så här. Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen bröden jäsa 30 minuter under bakdukar. Brödkakor 12-15 minuter mitt i ugnen
Kort och gott ettbröd som är både stort, luftigt och fantastiskt gott. Ett perfekt bröd som passar lika bra till frukost som till en soppa eller sallad
Det skall vara mörk sirap i men då jag trodde jag hade slut på det så fick det bli brödsirap, funkade lika fint det, men sedan så hittade jag den mörka sirapen i ett annats skåp, undra just vad den gjorde där
Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa ca en timme. Det här behövs till 12 stora portionsbröd. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och rulla ut 12 st runda småbröd. Grädda bröden i ca 12-14 minuter, låt dem sedan kallna på galler under bakduk. 12 stora portionsbröd
Ta ut ett hål i mitten och lägg rågkakorna på en plåt med bakplåtspapper. Smula jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölk och vatten och värm till 37°
Jag lovade ju er detta underbara recept på luftiga morotsfrallor. Låt bröden svalna under bakduk. Kavla ut på mjölat bakbord och ta ut rundlar med ett glas eller en lite skål
Låt bröden svalna utan handduk, så blir brödskorpan frasig och fin. Strö över ett par msk mjöl över degen och låt jäsa 1-1,5 tim. Grädda bröden (de behöver inte jäsa) i mitten av ugnen i ca 17-20 min
Helt enkelt ettfantastisktbröd. Det här är ett ciabattaliknande bröd som kräver en minimal arbetsinsats, men som behöver jäsa länge för att få sin goda smak och stora luftbubblor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.