Toppa med balsamicosirap. Men jag får ta igen det imorgon istället, då jag får en anledning att laga till något smarrigt som passar till ett glas rött Är det någon mer som hakat på och kör onsdagspasta eller torsdagpasta
Det här åt vi till chilimarinerad och grillad entrecôte och trots stor misstänksamhet från två av gästerna medan potatisen var i ugnen (det luktade skunk, eller fotsvett tror jag någon sa
När blandningen är riktigt kall, vispa den till ett härligt fluff. Jag använde lakritsdumlekolor för det var de jag hade hemma, sen dekorerade jag med finhackade lakritskarameller
Ingredienser Portioner. 4 1 lök 2 potatisar 250 g broccoli 12 dl grönsaksbuljong (vatten och grönsaksfond eller tärning) 2 dl matlagningsgrädde salt och peppar Till servering bröd kräftstjärtar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Dagarna fram till jul har en tendens att inte riktigt räcka till för allt man vill hinna med, som att baka t ex, så jag var inte sen att testa det busenkla recept på havrekakor med choklad som Karin med bloggen Karins kök delade med sig av häromsistens
Värm upp grädden på medelvärme. Dekorera chokladpannacottan med rabarberpinnar och granatäppelkärnor. Dukning inspirerad av eventet jag var på i veckan, med vildljung från tomten
Resultatet blir ett saftigt, rustikt och glutenfritt bröd, fyllt med nötter, frön och havregryn. Jag vet inte hur det är för er, men för mig så hamnar mjöl överallt, det blir kladdigt och hela processen känns nervöst med allt som ska stämma med knådning, vätsketemperatur och jäsningstider
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.