Dofterna, maten, de pittoreska gatorna med de små idylliska husen jag så gärna skulle vilja att någon i min familj hade ett att återkomma till varje sommar
)Morotskaka med vaniljfrosting Banankladdkaka med jordnötsfrosting (sååå gott. När mina småkillar fyllde sex i oktober så ville jag bjuda på en rejäl kakbuffé
Det gjordes en favorit i repris från Teodors namnkalas medkakbuffé (se här). De var jättegoda och våra vegetarianer var nöjda även med det vegetariska alternativet, det är roligt
De kan göras på många olika sätt med olika kex- eller sockerkakssmaker. Barnsligt GODA som godis är de iallafall och passar lika bra på en kakbuffé som på ett barnkalas
I stället för den sedvanliga bröllopstårtan skulle det serveras kakbuffé till kaffet, och eftersom några av gästerna hade olika allergier undrade Hilda om jag kunde tänka mig att bidra med några långpannerutor av allergivänlig sort
Här har jag smaksatt drömmarna med daim. Småkakor är ju aldrig fel att bjuda på och jag tycker det är så härligt att kunna duka fram en liten kakbuffé när man ska fika - kakor i olika smaker och konsistenser, en del crunchiga och andra spröda, både chokladiga och fruktiga
Förra fredagen postade jag min marängsvisskladdkaka med jordgubbar & cocosprickar och jag tänkte att jag kör vidare på en ny fredagskladdis denna fredagen
En vetelängd är toppen att servera vid en kakbuffé. Prova att byta ut fyllningen till andra bär eller sylt, rivna äpplen med mandelmassa eller varför inte den vanlig kanelfyllningen
Jag bakade Hjortrongrottor och Kardemummakakor och tog med till den senaste kakbuffén. Övervägande del är födda inom loppet av en månad, så det blir många tillfällen att umgås över en kopp kaffe med tillbehör
Det blir i vanlig ordning mat blandat med minnen och däremellan matminnen. Sista bidraget från sommarens kakbuffé hamnade äntligen här, hett efterlängtat
Fler bilder från kakbuffén och dopet finns här. Min första tanke var att göra kokos och limekakor, men det visade sig vara svårt att få fram kokossmaken varpå jag fick nöja mig med endast lime
Ändå sen vi var på genomresa i Tyskland i somras och tog av från motorvägen in mot landet och hamnade på ett sagolikt litet ställe för att ta en bit mat och såg deras kakbuffé, har jag tänkt på vallmokaka
Snart vankas det ettårskalas hemma. Vispa upp äggen med elvisp. Blanda ihop kanel, kardemumma, bakpulver och vetemjöl och rör ner det i äggen tillsammans med mjölken och smöret
När det gäller bakverk beror det helt på dagsform och humör om jag är sugen på något med choklad eller något syrligare och fräschare, men allt som oftast vinner den senare kategorin
Här kommer receptet på mintchokladmoussen med stekt päron som vi hade på Olivers ettårskalas. Börja med att skala, kärna ur och klyfta päronet så du får ner en klyfta per snapsglas plus att det det finns utrymme för moussen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.