Eton Mess med hallon, mandel och grädde
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1200 g strösocker
  • 1100 g smör
  • 160 g socker
  • 110 g vaniljsocker
  • 160 g mandelmjöl
  • 1100 g vetemjöl
  • 1300 g frysta hallon, tinade,
  • 185 g socker
  • 150 g vatten
  • 11 citron
  • 1200 g vit choklad
  • 1 grädde
  • 1 Maräng:3 äggvitor 200 g strösocker
  • 1 Mandelcrumble:100 g smör 60 g socker 10 g vaniljsocker 60 g mandelmjöl 100 g vetemjöl
  • 1 Hallonsås:300 g frysta hallon, tinade, 85 g socker 50 g vatten 1 citron 200 g vit choklad gräddeMaräng
  • Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna tills de blir skum. Sakta strö i sockret och fortsätt att vispa tills det blir en fin maräng. Grädda tills de blir torra, beroende på storlek (ca en timme eller lite till). Mandelcrumble
  • Sätt ugnen på 180 grader. Blanda allt och nyp ihop tills det blir som en smuldeg. Strö ut på bakplåtspapper och grädda i ca 10 minuter tills det fått fin färg. Hallonsås
  • Värm socker, vatten och citronjuice i en kastrull tills det börjar koka. Lägg i hallon och koka nån minut. Mixa allt med en stavmixer och häll det igenom en sil. Choklad
  • Riv eller grovhacka chokladen och grädda i ugnen på bakplåtspapper på 170 grader, några minuter tills den får färg. Montering
  • Varva lite sås, crumble, maräng, färska hallon och hallonsås i ett glas. Vispa grädde till och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.