1 Mandelcrumble:100
g smör 60 g socker 10 g vaniljsocker 60 g mandelmjöl 100 g vetemjöl
1 Hallonsås:300
g frysta hallon, tinade, 85 g socker 50 g vatten 1 citron 200 g vit choklad gräddeMaräng
Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna tills de blir skum. Sakta strö i sockret och fortsätt att vispa tills det blir en fin maräng. Grädda tills de blir torra, beroende på storlek (ca en timme eller lite till). Mandelcrumble
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda allt och nyp ihop tills det blir som en smuldeg. Strö ut på bakplåtspapper och grädda i ca 10 minuter tills det fått fin färg. Hallonsås
Värm socker, vatten och citronjuice i en kastrull tills det börjar koka. Lägg i hallon och koka nån minut. Mixa allt med en stavmixer och häll det igenom en sil. Choklad
Riv eller grovhacka chokladen och grädda i ugnen på bakplåtspapper på 170 grader, några minuter tills den får färg. Montering
Varva lite sås, crumble, maräng, färska hallon och hallonsås i ett glas. Vispa grädde till och servera.
Servera med en klick gräddeoch lite färska bär. Man kokar upp en rad med ingredinser och låter det småkoka någon minut, låter det stelna i kylen och sen är det klart
Lägg hallonen i glas och häll över gräddenoch toppa med riven mörk choklad. Igår när jag satt och kollade igenom recept på min dator hittade jag denna efterrätt som jag åt hos mamma strax innan jul men som jag aldrig hann lägga upp
Garnera med de färska hallonen, vispad gräddeoch en citronmelisskvist. Värm lättmjölken tillsammans med gelatinpulvret tills det löst sig på svag värme
Kolapaj med vispad grädde, daim och hallon. Den är helt klart en ny favorit, hittade ett recept men dubblade kolasmeten, tillsatte lite salt, vanilj, gräddeoch hallon
varma citronsaften i kastrullen med äggulor ochgrädde. citronsaften tillsammans med skal och socker. När allt är kallt, servera med vispad grädde på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.