Dela vaniljstången i mitten och skrapa ur fröna- Lägg frön, florsocker och grädde i en bunke. Grädda marängerna på 100 grader i cirka 40-60 min beroende på storlek, grädda tills marängerna är torra. Koka upp lagen och häll den kokande över rabarbern, plasta och låt stå tills rabarbern mjuknat, 10 -15 min. Sätt ugnen på 170 grader, riv eller grovhacka chokladen och strö ut den på plåt med bakplåtspapper, grädde mitt i ugnen i 4-5 min. Strö ut smuldeg på plåt med bakplåtspapper och grädde i cirka 8-10 min eller tills de fått en fin gyllenbrun färg
(Det framgår inte i receptet men jag tror man borde lägga solrosfröna i blöt på förhand. Då gick det bättre men istället klibbade det fast ordentligt i mixern
Vårtrött har jag hört talas om men hösttrött kan man vara det eller är det vanlig lathet. Ja siffrorna är lite skiftande vad gäller antalet men det beror på hur man räknar
Korv nummer två, den som Daniel Räms hade i sitt tävlingsbidrag var mer åt det traditionella merguez-hållet i smaksättning, med vitlök, paprikapulver, kummin och citron
Marängerna ger jag recept på men sedan är det bara att vispa grädde lite lätt, skiva, hacka eller mosa några jordgubbar och krossa dem kalla marängerna och försiktigt blanda alla tre ingredienserna
Ett tips är att göra våra ricekrispie-maränger, då får du lite extra crunch i och med riset också. maränger köpa på ICA är visserligen goda, men hemmagjorda är ändå bättre
Grönsakspanna med laxkuber och fetaost1 portion1 laxfilé, tärnad150-200g brysselkål1 mindre morot0,5 rödlök1 solovitlöksmör/kokosolja att steka i50g fetaosttimjansaltvitpepparGör såhär
1. Ha ner smör i en skål och pressa i vitlöken. Ställ in i micron ca 30 sekunder. 2. Rör ihop majonäs och creme fraiche och ha sedan ner den micrade vitlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.