Favorit i repris. Bakokryddan finns att köpa här. Ätes med mjukt bröd, sallad eller ris. "En spännande kryddblandning som ger underbart god smak till såväl vegetariska rätter som kötträtter
Mmm, gjorde världens enklaste och kanske godaste bröd igår. Det behöver inte jäsa och kan svängas ihop i ett nafs av saker man har hemma (oftast i alla fall)
Detta honungsbröd var ett av dem och det fick mycket beröm. Honungsbröd3 styckenDag 1, kväll. För en dryg vecka sedan tog jag med exempel på mina surdegsbröd till jobbet och bjöd på till fredagsfika
Provköket bloggar från semestergrillen. Etiopisk curry. berebere. Jag brukar rosta kryddblandningen när jag gör berbere för grytor etc, men i det här fallet rostas ju kryddorna i grillen
Då är hon inte dummare än att hon lagar etiopiskt som alla älskar. Etiopiskt måste vara den ultimata söndagsmaten, det är helt omöjligt att inte äta för mycket, och sen sitter man helt euforisk i en paltkoma i kubik, medans dofterna fortfarande säger att man kanske kanske kan trycka ner en liten bit mat till
Morots- och honungsbröd5 dl mjölk50 g jäst0,5 dl rapsolja2-3 stora finrivna morötter1 tsk salt2 rejäla matskedar honung7 dl vetemjöl + lite extra till utbakningen1 dl grahamsmjöl1 dl havregrynnågra matskedar hela linfrönSmula jästen i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.