ENGELSK FRUKTKAKA1 st150 g torkade fikon (ca 8 st)1 dl russin15 halverade röda coctailbär3 msk konjak200 g smör3 dl brun farin4 ägg0,5 tsk nejlikor1 krm malen muskotnöt1 msk kanel1 tsk ingefärarivet skal av en citron3,5 dl vetemjöl0,5 tsk bakpulverGör så här
Engelsk Fruktkaka2 st400 g rumsvarmt smör400 g strösocker6 ägg4 dl russin100 g sukat100 g kakfyllning100 g skållad, skalad mandeldrygt 1 dl konjak400 g vetemjölSätt ugnen på 175 grader
I en kastrull blandas äggulor, vatten, salt och vitpeppar. Kastrullen sättes på liten låga. Smöret tillsättes i små portioner och hoparbetas med äggulorna medelst en liten såsvisp
Det betyder att det är dags att köpa hem ett gäng apelsiner, blodapelsiner och citroner och svänga ihop en sats engelsk marmelad (nu när de är som sötast och förmånligast)
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Vispa samman ägg och socker tills smeten blir vit och pösig
Riktig engelsk marmelad görs på pomeranser - eller Sevilla-apelsiner som de ibland kallas. â€Seville orange marmeladeâ€, som marmeladen kallas på engelska, är en alldeles klar, sirapslik marmelad med långa bittra skalslingor i och en alldeles fantastiskt mustig och god smak
Blanda väl vetemjölet med smält smör. Häll i vattnet, vari saltet fått smälta och rör om duktigt. Tillsätt slutligen en legering ( blandning ) av äggula och grädde
Dag 1200 g tranbär, torkade 120 g russin 120 g gula russin 90 g aprikos, torra och skurna i mindre bitar 90 g körsbär ev 90 g valnötter (byt mot mer frukt om man inte tål nötter) 50 g rom 200 g mörkt muscovadosocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.