Ernsts julchutney
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 medelstora Ingrid Marie-äpplen
  • 11 gul lök, finhackad
  • 12 klyftor vitlök, finhackade eller pressade
  • 11,2 dl russin eller korinter
  • 12 dl vatten
  • 11 tsk kanel
  • 12 små lagerblad
  • 11 dl vit balsamico
  • 13 dl råsocker
  • 12 tsk curry
  • 11 msk riven ingefära
  • 11 nypa salt
  • 16 medelstora Ingrid Marie-äpplen 1 gul lök, finhackad 2 klyftor vitlök, finhackade eller pressade 1,2 dl russin eller korinter 2 dl vatten 1 tsk kanel 2 små lagerblad 1 dl vit balsamico 3 dl råsocker 2 tsk curry 1 msk riven ingefära 1 nypa saltSkala, skär ur kärnhus och hacka upp äpplena i små bitar. Stek lök och vitlök lätt.
  • Blanda ner äpplena och koka lätt tillsammans med russin och ca 2 dl vatten.
  • Blanda i socker, balsamico, lagerblad, ingefära, kanel och curry. Avsluta med en nypa salt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.