16 medelstora
Ingrid Marie-äpplen 1 gul lök, finhackad 2 klyftor vitlök, finhackade eller pressade 1,2 dl russin eller korinter 2 dl vatten 1 tsk kanel 2 små lagerblad 1 dl vit balsamico 3 dl råsocker 2 tsk curry 1 msk riven ingefära 1 nypa saltSkala, skär ur kärnhus och hacka upp äpplena i små bitar. Stek lök och vitlök lätt.
Blanda ner äpplena och koka lätt tillsammans med russin och ca 2 dl vatten.
Blanda i socker, balsamico, lagerblad, ingefära, kanel och curry. Avsluta med en nypa salt.
Hacka lök och vitlök, dela och finhacka chilin ( använd chilifröna för lite extra hetta). Dela och skiva fänkål, men spara fänkålsdillen till garnering,
Repa och hacka örterna. Skala och skär vitlöken i mindre bitar. Mixa salt, örter och vitlök jämt i mixern, förvara i rumstemperatur i en ren burk med tättslutande lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.