1400 g
Linguine-pasta (vikt okokt) 0,5 dl olivolja 1 stor lök eller ett knippe knipplök 100 g fänkål 5 vitlöksklyftor 1 spansk chili 2 dl torrt vitt vin 1 citron 500 g tomatsås 250 g körsbärstomat 2 msk koncentrerad fiskfond. Ernst fisksalt (eller vanligt salt) peppar 1 citron
1 Valfria
tvättade och rensade musslor och fisk t.e.x:200 g vongole 200 g blåmusslor 200 g knivmusslor 200 g bläckfisk 200 g fin sejfilé 4 st kokta havskräftor 100 g skalade räkor
1 Garnering
persilja citron i skivorHacka lök och vitlök, dela och finhacka chilin ( använd chilifröna för lite extra hetta). Dela och skiva fänkål, men spara fänkålsdillen till garnering, Soutera alla grönsaker i oljan. Grönsakerna ska inte ta färg. Skär bläckfisken i mindre bitar och lägg åt sidan. Lägg musslor, bläckfisk och körsbärstomater i lökfräset. Tillsätt tomatsås, vin, koncentrerad fiskfond, krydda med Ernst fisksalt och ånga/sjud några minuter tills musslorna öppnar sig (släng musslor som inte öppnar sig). Skär fisken i grova bitar och lägg i sist, låt den bli fast i värmen från grytan. Koka samtidigt pastavattnet med salt och koka pastan al dente. Blanda ner pastan i grytan och servera gärna rätten “family style” i ett stort härligt fat, Garnera med havskräftor, skalade räkor, persilja och citronklyftor.
Tillsätt tomatsås, vin, koncentrerad fiskfond, krydda med Ernst fisksalt och ånga/sjud några minuter tills musslorna öppnar sig (släng musslor som inte öppnar sig)
Fördela i varma djupa tallrikar och lägg blåmusslor, havskräfta och oskalade räkor på tallrikarna. 1250 g cocktailtomater. 1Fräs vitlök, chili och persilja i olja utan att det tar färg, i en stor vid gryta på medelvärme, cirka 3 minuter under omrörning. 1Tillsätt vinet och låt det koka upp på hög värme. 1Lägg ner blåmusslorna och lägg på locket och låt koka, cirka 5 minuter, tills de öppnar sig
Jag har två olika degar, en väldigt god utan jäst för snabba lösningar - men när jag har lite mer tid gör jag på Jamie Olivers pizzadeg och knådar degen länge
Recept. - Häll av vattnet från din seafood mix (finns att köpa på vanlig mataffär)- Klicka i en bit smör och lika mycket olja i en gryta eller djup panna
Här kommer ett snabbt, enkelt och supergott receptpå pasta med bacon och philadelphiaost. Stek baconen på medelvärme i en stekpanna tills det börjar få färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.