Ernst recept på Linguine ai Frutti di Mare
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g Linguine-pasta (vikt okokt)
  • 10,5 dl olivolja
  • 11 stor lök eller ett knippe knipplök
  • 1100 g fänkål
  • 15 vitlöksklyftor
  • 11 spansk chili
  • 12 dl torrt vitt vin
  • 11 citron
  • 1500 g tomatsås
  • 1250 g körsbärstomat
  • 12 msk koncentrerad fiskfond.
  • 1 Ernst fisksalt (eller vanligt salt)
  • 1 peppar
  • 1200 g vongole
  • 1200 g blåmusslor
  • 1200 g knivmusslor
  • 1200 g bläckfisk
  • 1200 g fin sejfilé
  • 14 st kokta havskräftor
  • 1100 g skalade räkor
  • 1 persilja
  • 1 citron i skivor
  • 1400 g Linguine-pasta (vikt okokt) 0,5 dl olivolja 1 stor lök eller ett knippe knipplök 100 g fänkål 5 vitlöksklyftor 1 spansk chili 2 dl torrt vitt vin 1 citron 500 g tomatsås 250 g körsbärstomat 2 msk koncentrerad fiskfond. Ernst fisksalt (eller vanligt salt) peppar 1 citron
  • 1 Valfria tvättade och rensade musslor och fisk t.e.x:200 g vongole 200 g blåmusslor 200 g knivmusslor 200 g bläckfisk 200 g fin sejfilé 4 st kokta havskräftor 100 g skalade räkor
  • 1 Garnering persilja citron i skivorHacka lök och vitlök, dela och finhacka chilin ( använd chilifröna för lite extra hetta). Dela och skiva fänkål, men spara fänkålsdillen till garnering, Soutera alla grönsaker i oljan. Grönsakerna ska inte ta färg. Skär bläckfisken i mindre bitar och lägg åt sidan. Lägg musslor, bläckfisk och körsbärstomater i lökfräset. Tillsätt tomatsås, vin, koncentrerad fiskfond, krydda med Ernst fisksalt och ånga/sjud några minuter tills musslorna öppnar sig (släng musslor som inte öppnar sig). Skär fisken i grova bitar och lägg i sist, låt den bli fast i värmen från grytan. Koka samtidigt pastavattnet med salt och koka pastan al dente. Blanda ner pastan i grytan och servera gärna rätten “family style” i ett stort härligt fat, Garnera med havskräftor, skalade räkor, persilja och citronklyftor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.