ERIKASJULBRÖD (LCHF)1 bröd100 g mandel50 g valnötter50 g sesamfrön2 msk fiberhusk1,5 tsk salt2 tsk bakpulver75 g russin1,5 msk kanel2 msk rom100 g mandel, grovhackade250 g kesella 10% (eller turkisk yoghurt eller creme fraiche)6 äggGör så här
Källa. Erika - LCHF till vardag och festPortioner. 1 brödIngredienser. 100 g mandel50 g valnötter50 g sesamfrön2 msk fiberhusk1,5 tsk salt2 tsk bakpulver75 g russin1,5 msk kanel2 msk rom100 g mandel, grovhackade250 g kesella 10% (eller turkisk yoghurt eller creme fraiche)6 äggGör så här
Idag får ni recept på ett riktigt maffigt, glutenfritt julbröd, med massor av godsaker. Det är mörkt, tungt, saftigt och smakrikt och passar förträffligt till någon god ost
Julbröd a’la Ernst (jag har halverat receptet nedan och enbart gjort ett bröd). Mitt bidrag till årets julfirande var att baka något bröd och så några godisar, googlade lite och kom fram till detta enkla recept som kommer ifrån Ernst
Erikas frukostfrallor. Nygräddade frallor till frukost är både lyxigt och gott så i lördags när jag fyllde år bakade jag dessa goda frukostfrallor till frukost
Får jag presentera ett riktigt gott och saftigt julbröd med mycket smak för er. I årets julbröd använde jag Chrisbel´s fina glutenfria mjölmix - en av få mjölmixer som finner nåd inför mina ögon - och som degvätska använde jag julmust från Apotekarnes som ska vara okej för glutenintoleranta
Blanda alla ingredienser, utom saltet, i en hushållsassistent, eller för hand. Arbeta degen 6 minuter. Tillsätt saltet och arbeta i ytterligare 3 minuter eller tills degen släpper bunken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.