Gör så här. Blanda senap, socker, vinäger och fond i en bunke. Vispa i oljan med tunn stråle. Blanda i dill och smaka av med salt, peppar och ev mer fond och vinäger
Blanda senap, honung och vinäger. Häll sakta ner oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Häll sakta ner vattnet under vispning för att tunna ut såsen
Jag gravade egen lax och till laxen behövs en gravlaxsås. Vanligtvis gör jag gravlaxsås med bara olja som bas, men denna gång hade jag även i lite majonäs
E-postadress. Denna gravlaxsås är så enkel att göra själv. Åt denna läckerhet till middag igår, kokt potatis( med en smörklick), gravfisk och gravlaxsåsen
Det blev en varmrökt Öring ikväll och en variant på den klassiska gravlaxsåsen. Den passar ju som bekant bäst till gravad lax men vill man så kan man enkelt tillsätta lite Cremé fraiche för att göra den mildare och plötsligt passar den perfekt till lite rökta fiskar
Om jag visste det var så här enkelt att göra egen gravlaxsås hade jag gjort det för 20 år sedan. ). Såå god, ni måste göra egen till julbordet och gravade laxen
Hittade detta recept på gravlaxsås i konsumbladet och det blev klart godkänt på julbordet. Lättgjord gravlaxsås1 sats3 msk senap1 msk strösocker1 krm salt½ krm vitpeppar1 dl majonnäs1 dl dill, hackad, färsk eller fryst1-2 tsk vinägerGör så härMät upp allt utom vinäger i en skål
Det var sillinläggningar till jul, grisar som styckades och blev till bland annat korv och leverpastej, i unga år födde han dessutom upp egna grisar och kycklingar i kolonin till hushållet - både av intresse men också framförallt för ekonomins skull
Förra årets påskhelg njöt vi av gravad lax. visserligen inte hemgjord, men nog så god. Det finns ju faktiskt färdiglagade produkter som håller måttet, det är viktigt att inte glömma det, i ivern att laga allt själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.