Vi åt ju kräftor häromkvällen och då brukar vi alltid göra vitlöksbröd till, dels för att det är väldigt gott och dels för att Oskar också ska bli mätt eftersom han inte är jätteförtjust i kräftor
Ingredienser Portioner. Ger 1 bröd 1 stort ljust runt bröd 150 g mjölkfritt margarin 3/4 dl olivolja 3 finrivna vitlöksklyftor 1 dl finhackad persilja 2 krm salt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Vitlöksbröd LCHF – Magiskt gott. 3-4 vitlöksklyftor. Ta upp degen och forma till en smal limpa, dela i 6-10 delar och forma till bullar. Lägg på bakålåtspapper och grädda längst ner i ugnen i 50-55 minuter. 3-4 vitlöksklyftor 1/2 kruka basilika (ca 1 dl hela blad, grovt hackade)
Grädda i förvärmd ugn (225 grader) i ca 10-15 minuter. Skiva baguetten lite på snedden i tio skivor. Bre på 1 msk aioli, och lägg på en skiva ost på varje brödskiva
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.