Avokadosoppa med vitlök och kräftstjärtar4 port1 st liten purjolök2 msk smör2 st vitlöksklyftor1 msk ingefära, finhackad0,5 st lime, pressad1 tsk (knappt) spiskummin1 st liten röd chilifrukt, urkärnad2 st avokado1 st grönsaksbuljongtärning6 dl vatten2,5 dl créme fraiche1 dl riven ost (Västerbotten e
1. Riv skalet av citronen och pressa ca 4 msk saft från den. Gröp ur avokadorna med en sked och lägg alla ingredienser i en matberedare eller mixer och kör till en helt slät puré, men spara lite dill och koriander för garnering
En len och krämig avokadosoppa som kan serveras både som förrätt eller varmrätt. Avokadosoppa. För att få den lite matigare kan man toppa med kyckling, räkor eller rökt lax
På min lediga dag har jag (fasen vad jag är ledig jämt. ) sovit, packat upp väskorna, solat och badat, läst bok och spanat i Blue Port, shoppingcentrum här i Marmaris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.