Entrecote med krämig potatispuré och whiskysås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g entrecote
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • Olivolja och smör, för stekning
  • 1 kg King Edward potatisar
  • 150-200 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar
  • 2 schalottenlökar
  • en klick smör
  • 4 msk whisky
  • 2 msk grönsaksfond, koncentrerad
  • 2 dl vatten
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • maizena för. redning
  • salt och nymalen peppar
  • ett par stänk soja
  • 2 krukor basilika
  • 50 g pinjenötter, rostade
  • 100 g parmesanost
  • 2 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • havssalt
  • nymalen svartpeppar
  • 4 tomater eller några cocktailtomater
  • Entrecote 800 g entrecote Havssalt och nymalen svartpeppar Olivolja och smör, för stekning
  • Potatispuré 1 kg King Edward potatisar 150-200 g smör 3 dl mjölk 1 dl grädde salt och peppar
  • Wiskysås 2 schalottenlökar en klick smör 4 msk whisky 2 msk grönsaksfond, koncentrerad 2 dl vatten 2-3 dl vispgrädde 1 msk tomatpuré 1 tsk socker maizena för. redning salt och nymalen peppar ett par stänk soja
  • Pestofyllda tomater 2 krukor basilika 50 g pinjenötter, rostade 100 g parmesanost 2 dl olivolja 1 klyfta vitlök havssalt nymalen svartpeppar 4 tomater eller några cocktailtomater

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.