Recept, lågtempererad entrecote som jag gjorde den. Det blir mycket lågtempererat nu och det har kanske med att göra att ett kött som får gå på låg temperatur under flera timmari ugnen blir helt magiskt
Den här rätten blev våran lördagsmiddag. Grillad entrecôte är ju alltid gott, det blev dock grillpannan denna gången, vi hade ingen lust att gå ut i kylan och grilla
Skivaentrecoteni två centimetertjockaskivor. Gnidin med grillkrydda och stek på hög värme efter önskemål (en del vill ha köttet genomstekt andra föredrar det rött inuti)
Till huvudrätt. Marinad. Rosta sesamfröna i torr panna tills de fått färg och hoppar i pannan. Blanda sherry, olja, socker, sesamfrön, vitlök och soja tillmarinad
Gör vitlöksdressingen. Mixavitlöken, ägg och vinäger slätt med en stavmixer. (Sila eventuellt genom sil för få majonnäsen helt slät och slippa bruna rostade bitaridressingen
Jag sitter och tittar på norska moppar. Det vill säga sex-åringar som har judoträning. Mitti mopparna fångar en konversation bland andra mammor min uppmärksamhet
Till den inbakadefläskfilén som vi bjöd på i lördags serverades en gorgonzolasås. Såsen går fort att laga eftersom du bara blanda ihop alla ingredienser och koka ihop såsen
Entrecote. Ingredienser. Krydda köttet med salt och svartpeppar och stek i smöret. Vid uppnådd önskad temperatur tag upp köttet från stekpannan och slå in dem ialuminiumfolie och låt vila ca
En ljuvlig och lyxig rätt, passar att bjuda på när man vill laga en festligmåltid. Jag marinerarminaköttbitar för att få en extra god smak, passar att grilla dessa när vädret tillåter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.