raps- eller majsolja till fritering. 400 g bogfläsk, magert, finstrimlat 2 st paprikor, i bitar 1 burk bambuskott à 400 g 1 burk ananas, skivad, 250 g 1 st rödlök, stor, i klyftor vetemjöl raps- eller majsolja till fritering Marinad
Idag var det Entrecote som fick gå sitt öde till mötes i ugnen, en bit på strax under kilot rubbades med lite kryddgott och ställdes sedan på 80-90 grader i ugnen till innertemperaturen hade uppnått 55 grader. 55 grader kan tyckas lite och det är det till och med för mig som föredrar ett kött som hamnar på 57-58 grader men då jag skulle skiva köttet efter ugnens tillredning och bränna på en yta så ville jag heller inte gå upp mer i temperatur då denna ändå skulle stiga sedan. Ugnen hade sedan ett tag tillbaka stått på 80-90 grader och höll sig nu ganska stadigt på denna temperatur. 1/2 väl mogen apelsin3 små morötter1-2 msk riven ingefära, saften av2-3 msk creme fraicheSaltFärskmalen svartpepparApelsinen iklädd i sin vackraste orangea färg avkläddes med hjälp av knivens vassa egg. Då de stormkokat ca 4-5 minuter togs de av plattan och fick stå under lock till de var klara. Köttet plockades ut från sitt varma näste och lades för att vila 20-30 minuter. 80-90 grader. 57-58 grader m. 1-2 msk riven ingefära. 2-3 msk creme fraiche
4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Häll över teriyakisåsen och strö över sesamfröna. Läs noga ingrediensförteckningen på teriyakisåsen. Stek i några minuter och tillsätt sen teriyakisåsen och sesamfröna
Flytta sedan över entrecoten till sidan där du inte har några briketter - indirekt grillning. Lägg potatisen på en plåt, ringla över olivolja, salta & peppra - blanda
Prova då denna snabblagade Biff Teriyaki gjord på lövbiff. Jag valde att köpa färdig Teriyakisås och denna gång blev det med ingefära och sesamfrö…jättegott
Lägg över köttet i en ugnsform och sätt in i ugnen på 125 grader tills köttet har nått 56-59 grader. Ta ut och låt vila i aluminiumfolier i ca 10-15 minuter innan det skärs upp i skivor
Skiva entrecoten i två centimetertjocka skivor. Gnid in med grillkrydda och stek på hög värme efter önskemål (en del vill ha köttet genomstekt andra föredrar det rött inuti)
Sätt in i 200 grader i ugn 40-45 minuter. Tycker man om såsen kan man köra ett och ett halvt recept sås men ett recept kycklingfiléer (dvs 6-8 st). 6-8 kycklingfiléer (upptinade eller färska). 3 dl teriyaki sås Santa Maria på flaska. alternativt vitlökspulver (1-2 tsk)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.