På med vinet och sedan grädden och buljongtärningen. Strimla purjon, vitkål ochsvamp. Max lag vann, Affes förlorade, men Affe blev vald till bästa spelare och fick ett pris så han var väldigt nöjd ändå
Det blir mycket lågtempererat nu och det har kanske med att göra att ett kött som får gå på låg temperatur under flera timmar i ugnen blir helt magiskt
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Veckans så otroligt goda pirog medsvamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. De går att äta kalla och har man en eld att tillgå värms de lätt med lite folie omkring
Krydda med salt och peppar. av såsen med maizena. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten. Bryn köttet i mycket smör och lite olivolja till önskad stekgrad, rare, blodigt, medium eller well done
Det blir mycket lågtempererat nu och det har kanske med att göra att ett kött som får gå på låg temperatur under flera timmar i ugnen blir helt magiskt
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprättmed krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Stek svamparna hela i en blandning av smör och olja tills de har fått fin yta på båda sidor
Krydda med salt och peppar och låt vila i rumstemperatur. Ta upp dem med en hålslev. Använd smör som är mjukt och blanda i pressad vitlök och finhackad bladpersilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.