Vispa ägg ochsocker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel ochströsocker, låt ligga och marinera en stund
Smält smöret lägg i havregrynen och låt stå att svälla en stund. Stek äppelskivorna tillsammans med sockeroch kanel försiktigt i en stekpanna, så att de mjuknar lite
AdrianJag hade länge varit sugen på äppelkaka och pappa gör bara med blåbär, rabarber och annat. Jag gillar bara äppelpaj, och det ska vara vaniljvisp till
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Spara hälften av kardemumman till topping. Nyp ihop den torra blandningen med små bitar av smör till en smulig deg
Det är tur man inte kan höra röster genombloggar, för jag låter som en snorkråka idag. Har gått och blivit förkyld efter skolstarten vilket i sig inte är någon surprise när man börjar omskolan
Rör ihop ägg ochströsocker, tillsätt sedan de övriga ingredienserna. Rör samman smeten och häll sedan smeten i en bröad kakform (smeten blir ganska fast)
Hösten fullkomligenexploderar runt omossoch den är lite som ett vackert dukat bord med väl genomtänkta detaljer och tänk det är precis just det vi behöver denna kyliga och mörka årstid, så mysigt med en sprakande brasa, levande ljus och krypa upp i en bylsig fåtölj och bara njuta
En riktigt fin helg som ikväll avslutades med restaurangbesök&bio med fina vänner. Blev Vägga fiskerestaurang och så himla god mat serveras det där nere, sen precis intill havet med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.