11 msk
vetemjöl specialDag 1 Lös upp jästen i vatten och rör ner salt, honung och kryddor. Häll i allt mjöl och rör till en jämn smet. Pensla en avlång brödform som rymmer 1 ½ liter med olja och mjöla den lätt. Häll degen i formen och strö över mjöl. Täck formen med en handduk och låt jäsa i 1 timme. Ställ sedan den övertäckta formen i kylskåpet. Dag 2 På morgonen: Ta formen ur kylen och värm ugnen till 250°. Grädda brödet på nedersta falsen i 30 min. Sänk temperaturen till 200° efter 15 min och täck formen med aluminiumfolie om brödets yta har tillräckligt med färg. Låt gärna brödet vila en kort stund innan du skär det. Efter frukosten, vira in brödet ordentligt i handdukar och låt svalna. Förvara sedan i plastpåse. Brödet går utmärkt att frysa.
Det är ju så gott med nybakat bröd, men många tycker det tar för lång tid. Dessa frallor bakar du på ca 15 minuter, så de kan du överraska familjen med helt spontant utan att gå upp i okristlig bagartid på morgonen
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.