Enklaste frukostbrödet
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 g jäst
  • 13 dl vatten
  • 11 msk honung
  • 11 tsk brödkryddor, anis eller fänkål
  • 12 dl dinkelmjöl (ca 90 g), gärna ekologiskt
  • 15 dl vetemjöl special (300 g) gärna ekologistkt
  • 11 tsk neutral olja
  • 11 msk vetemjöl specialDag 1 Lös upp jästen i vatten och rör ner salt, honung och kryddor. Häll i allt mjöl och rör till en jämn smet. Pensla en avlång brödform som rymmer 1 ½ liter med olja och mjöla den lätt. Häll degen i formen och strö över mjöl. Täck formen med en handduk och låt jäsa i 1 timme. Ställ sedan den övertäckta formen i kylskåpet. Dag 2 På morgonen: Ta formen ur kylen och värm ugnen till 250°. Grädda brödet på nedersta falsen i 30 min. Sänk temperaturen till 200° efter 15 min och täck formen med aluminiumfolie om brödets yta har tillräckligt med färg. Låt gärna brödet vila en kort stund innan du skär det. Efter frukosten, vira in brödet ordentligt i handdukar och låt svalna. Förvara sedan i plastpåse. Brödet går utmärkt att frysa.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.