Toppade det med en av mina nyttiga pepparkakor. Ikväll blir det nog till att tända i öppna spisen efter kvällspromenaden med hundarna, och jag kommer absolut göra samma kvällsmål som jag gjorde igår kväll
Ta ut, vänd upp kakan på ett fat och låt svalna. Rör ner 1 1/2 dl gräddfil och 50 gram smält smör. Blanda 2 1/2 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver, 1 msk kanel och 2 tsk kardemumma och rör ner i smeten
Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Vispa upp ägg, mjölk och socker. Smält smöret och blanda ner det i vätskan. Häll ner degvätskan i de torra ingredienserna och arbeta degen smidig i ett par minuter
Stansa ut pepparkakoroch ta bort degen emellan med hjälp av en kniv. Smält smöret i en kastrull och rör sedan ned kokossocker och kryddor i det smälta smöret
Pepparkakoroch dess recept är något som ständigt kan utvecklas. Jag ville dessutom försöka öka smakupplevelsen än mer och ville pröva att ha någon form av gräddersättning i
ENKLA CHOKLADBISKVIER (ägg-, mjölk- ochglutenfria. Mest för att det inte är så himla nyttigt med dessa fett- och sockerstinna bakverk (vilka bakverk är egentligen nyttiga, förresten
Jag gjorde några små justeringar och nästa år ska jag ha i mer kryddor, dom var lite tama i smaken faktiskt, så om du föredrar kryddiga så bör du plussa på lite på dom måtten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.