Denna gryta är mammas standard och den blir riktigt god också och är somsagt mycket enkel att göra. ). 6-8 port1 kg fransyska2 gula lökarsmörvatten2 köttbuljongtärningar2 lagerblad15 pepparkorn av olika slaggrillkrydda1 stor brk skivade champinjoner250 g frysta minimorötter2 ½ dl matlagningsgräddeStek grytbitar av köttet och hackad lök i smör
Enkla smaker med lite grönsaker och salt och peppar kommer man långt med. Vår filosofi är också som ni kanske märkt att det ska vara enkelt med bra råvaror efter säsong och inte ta för mycket tid
Ibland kan planeringen se ut som så att det inte passar med långkok. Vill man ändå äta en hederlig köttgryta så kan jag rekommendera den här gryta, den snor man ihop ganska snabbt och enkelt
Gjorde en sådan enkel, men god köttgryta av lite grytbitar av gris igår. Detta behövs för 4 portioner400g grytbitar av gris1 gul lök1 små vitlöksklyftor1 1/2 msk mango chutney1 msk soja1msk kalvfondsalt och vitpepparvatten+ redning ( 1 msk mjöl 2 dl vatten)Skala och hacka löken och vitlöken
Så här ser pappans portion ut, ett lass med ris i botten, en slev gryta ovanpå och kanske får han också plats med lite grönsaker om han äter undan först
Visste ni att den 5 februari är Nutella-dagen. Inte. Om ni nu har missat denna dag hel, så kommer jag till er räddning med en super enkel Nutella Brownie recept som ni kan bjuda familjen på till efterrätt idag
En av de enklaste förrätter vi fixat till och dessutom så variationsrik. I dag hade vi lite funderingar på att kanske placera våra rumpor på någon av stans restauranger, men efter lite funderingar och "ännavännande" så kom vi fram till att vi faktiskt inte var riktigt sugna på det
Våren är verkligen på intågande nu. Det märks på att det börjar komma ut lite vårligare kläder i butikern, lite mer värmande vindar men framför allt på att det kommit en hel del tranor hit nu och i deras släptåg även en hel del turister
När jag såg det här receptet hos Landleyskök så hajade jag till av mixen sambal, senap och lingonsylt och mina smaklökar drog liksom ihop sig en gnutta men håll i er vad gott det blev
Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.