Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Finns det lyxigare än nybakt bröd på morgonen. Ett otroligt enkelt recept med få ingredienser, du fixar degen på kvällen och häller upp det på morgonen och vips in i ugnen
Koka en gröt av havregryn, rågkross, vetekross, linfrö och 7 dl vatten. Låt gröten svalna. Smula jästen i 1/2 dl ljummet vatten och blanda i den avsvalnade gröten
Jag brukar göra dessa enkla varianter när jag vill göra vitlöksbröd till sallader och liknande. Dessa baguetter är inte alls svåra att göra och man behöver inte använda sig utav surdeg och 12h jäsning. EnklabaguetterIngredienser12 ½ g jäst2 ½ dl fingervarmt vatten½ tsk salt1 msk olivolja6 ½ dl manitoba cream mjöl eller vetemjöl specialInstruktionerRör ut jästen tillsammans med det 37º vattnet i en bunke. Dela degen sedan i 3 delar och forma till baguetter. Enklabaguetter from Matskafferiet 2-3 msk smör
Det blev baguetter och tanken är att de ska ätas till frukost och kvällsmat. Dela i fyra lika stora delar och forma till baguetter, som placeras på två plåtar med bakplåtspapper
Receptet är inspirerat av bloggaren Martin Johansson 2st baguetter/ eller ca 20 småbröd20g jäst1msk olja300g vatten (3dl)390g vetemjöl (gärna specialvete)2tsk salt-Lös upp jästen i vattnet och oljan i en bunke
Visste ni att den 5 februari är Nutella-dagen. Inte. Om ni nu har missat denna dag hel, så kommer jag till er räddning med en super enkel Nutella Brownie recept som ni kan bjuda familjen på till efterrätt idag
En av de enklaste förrätter vi fixat till och dessutom så variationsrik. I dag hade vi lite funderingar på att kanske placera våra rumpor på någon av stans restauranger, men efter lite funderingar och "ännavännande" så kom vi fram till att vi faktiskt inte var riktigt sugna på det
Våren är verkligen på intågande nu. Det märks på att det börjar komma ut lite vårligare kläder i butikern, lite mer värmande vindar men framför allt på att det kommit en hel del tranor hit nu och i deras släptåg även en hel del turister
Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.